Elfsborgs tar ett ansvar för spelarutbildning i regionen - Det är så bra och viktigt!

IF Elfsborg är klara för spel i Europa genom att slå ut förra årets CL-lag Nordsjälland. Ett stort grattis!

Det är oerhört viktigt för svensk fotboll som helhet att vi har lag som kommer ut och spelar klubblagsfotboll mot de allra bästa lagen i Europa.
Jag har varit på flera konferenser genom åren där detta har diskuterats. Det blir ofta en vinkling åt det ekonomiska hållet och de pengar som finns framförallt i CL, men också Europa Leauge som nu IF Elfsborg har kvalificerats sig till. Minst 20 miljoner är självklart viktigt och det säger också ordförande Bosse Johansson men han säger också att pengarna skall gå till att stärka hela föreningen.
Jag är övertygad om att Elfsborg med detta kommer att fortsätta att utveckla sin barn-, ungdom- och akademiverksamhet i och med d
etta tillskott. Jag vet också att det kommer ge effekter i hela regionen i de samverkande föreningar som Elfsborg har. Jag gillar skarpt deras sätt att jobba med klubbar i regionen för att hjälpa dem med sin spelarutbildning.
Det är ett alldeles för litet "nålsöga" att enbart förlita sig på den egna akademiverksamheten och att spelare skall kunna ta sig igenom den för att bli elitspelare. Att göra allt för att klubbar i närområdet på breddbnivå har en bra träningsmiljö gynnar givetvis också elitklubben på orten. Jag vet att Elfsborg hjälper till med både tränarutbildning och praktisk träning ute i breddklubbarna. Allt för att inspirera, motivera och få fler att genom sin passion och intresse lägga den tiden som krävs för att bli en riktigt duktig fotbollsspelare.

Visst har Elfsborg det enklare än många andra klubbar genom att de är den enda elitklubben i regionen om man bortser från Göteborg. I Västergötland är man det enda elitlaget och det unerlättar givetvis. Men föreningen har även ett fint samarbetet med distriktsförbundet (VFF) vilket många andra elitföreningar inte lagt någon vikt vid att ha. Det skall inte föringas, då de gått från ord till handling att tillsammans stärka utbildningsverksamheten för både spelare och tränare.
Det arbetet kommer att resultera i att de bygger stödjande miljöer för spelarutbildning ute i breddklubbarna och fler får chansen att bli riktigt duktiga fotbollsspelare. Och det i sin tur kommer att leda till att de även i fortsättningen kommer att få spelare till representationslaget som kommer från klubbar som Kinna (Johan Larsson), Annelund (Sebastian Holmen), Hössna (Marcus Rohdén) och Gislaved (Oscar Hiljemark).

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-