Det finns olika inlärningsstilar!

Var iväg i helgen och höll en kurs för tränare. Vi kom in på vilka olika inlärningsstilar det finns. Det är väldigt intressant, det kan vi både se i laget, gruppen, arbetsplatsen och hemma.

I ett projekt som jag arbetade med på AMI för ett antal år sedan så gjorde vi tester på alla som kom med i projektet och då använde vi oss av KOLB:s inlärningsstilar, läs gärna mer på om Kolb, klicka här 

Så djupgående behöver man inte vara i laget eller gruppen att man gör tester. Men det kan vara bra att ha i baktanke när Du jobbar med spelare att vi lär med våra sinnen.

  • Visuellt
  • Auditivt
  • Kinestetiskt

Alla använder vi oss av dessa sinnen mer eller mindre. Men det är alltid något som är lite mer dominant och gör att vi lättare lär oss om vi får möjlighet att använda detta sinne. Det är också viktigt att veta att man kan träna upp sinnen/inlärningsförmågan. Träning ger alltså färdighet även här...

 

Några små tips att tänka på när Du har spelare med:

 

Visuell inlärning

Vill gärna "se" vad du instruerar. Hjälpmedel – OH, målande eller ritade förklaringar, blädderblock, video, DVD, bilder etc. En kompis som kan övningen/tekniken som kan visa. Använd ett "visuellt språk" när Du ger feedback och instruktioner "Titta här!" Jag visar först. Kolla Kalle när han gör finten!

 

Auditivt sinne

Vill gärna "höra" vad du menar. Språklig instruktion med rytm är bra. Hjälpmedel – musik, föreläsning, berättelse, muntlig instruktion Använda "auditivt språk".

Hör du rytmen? Hörde Du träffen på bollen? Hur låter det? "Lyssna på". 

 

Kinestetisk sinne

Vill gärna pröva själv eller få en viss känsla av det du förklarar. Hjälpmedel – praktiska övningar. Använda det "kinestetiska språket"

– Prova och se hur det känns! Hur känns det? Behåll känslan och gör det en gång till!
Om du skulle pröva...

 

.

Underlätta spelarens inlärning genom att ta hänsyn till han/hennes inlärningsstil!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-