Fotboll och Ulf Lundell

När jag läser intervjuer med både äldre och yngre fotbollsspelare, så är det väldigt många som säger att de lyssnar mycket på Ulf Lundell, när de skall beskriva sin musiksmak. Det är märkligt att det är så frekvent som jag läser det om fotbollsspelare!

När jag själv började fotbollsgymnasiet för många år sedan, så bodde det två tjejer i korridoren som konstant spelade Ulf Lundell. Jag hade tidigare inte lyssnat mycket på hans musik, utan förknippade Lundell med inställda konserter och alkoholism.

Men efter någon vecka, utan möjlighet att värja sig från Evangeline, Lycklig, lycklig, Stackars Jack, Rom i regnet, Oh, la la (Jag vill ha dig), så började jag komma in i texterna – Läs, jag började förstå vad han sjöng med en något rispig röst... Vilka fantasiska texter som satte sig mer och mer i själen och var fantastiska att både ladda upp till inför match och koppla av till, när det var dags att varva ner.

 

Fotbollsspelare är som vilken konstnär eller artist som helst. Det gäller att komma i rätt sinnestämning för att kunna prestera. Alla fotbollspelare som gått långt pratar om glädjen som finns kring fotbollen. Här kommer ett ihop plock av texter som påminner om att gå ut och vara glad inte bara i fotbollen utan också i själva livet. En påminnelse om att börja drömma! För drömmen är nog den starkaste drivkraften som en människa kan få! Så gå ut och få dina spelare att drömma, så att de får passionen för fotbollen och därigenom lusten och orken att träna de där 10 000 timmarna och upprepa de 50 000 tillslagen som de lärda säger krävs i träning för att blir en riktigt duktig fotbollsspelare! Tro på det möjliga, du kan om du vill!!!!

 

Idag är det läge att dra ett streck och gå vidare. Livet väntar där ute. Gå ut och var glad, vad ska du annars ha allt det här till?

 

Du är vad du gör. Du är dina val, dina handlingar. Lämna ditt rum och gå ut och var glad.

 

Lär dig italienska. Boka en resa. Sponsra en späckhuggare. Gör världen bättre. Var inte lat. Gör något annat.

 

Hitta en livskamrat igen. Töm alla hyllor. Odla vänskap, tänk dig lycklig, det går.

 

Lev ditt liv som du vill. Som du kan och vill. Du kan sitta där i Paris i maj med ost och bröd och vin. Du kan om du vill.

 

Du vill ju leva innan du dör. Du måste slåss och streta emot om du vill ha din frihet kvar. Låt ingen tämja dig. Låt ingen tvinga dig. Låt ingen chackra med det enda du har.

 

Törs slåss för din sak också när mörkret faller. Följ linjen i din hand. Börja drömma.

 

Du är en gladiator som rymt, det är ett pris på ditt huvud. Men kom ihåg: Det är inte synd om dig.

Har du bestämt dig än? Ska du gå den säkra vägen eller din egen väg?

 

Du är en människa full av liv. Dom vill fånga in dig och tämja dig, men du ska vara vild och fri. Utan tårar får du inte den friheten. Nån slår igen dörren i ansiktet på dig, men du klämmer in din fot.

 

Gå ut och tänd lite hopp. Få det att sjuda och sjunga en stund i någons kropp. Få någon att glömma det som glömmas skall.

 

Tro på det möjliga, tro på din dröm. Den är möjlig. Allt är möjligt. Det gäller att vara där vattnet är strömt. Du slåss mot livet och livet mot dig.

 

Vad du drömmer om vet du bara själv. Gå ut och var glad. Gå ut och var vacker och stolt. Du kan om du vill. Var glad att du lever, var glad att du finns.

 

Ulf Lundell ger inspiration till många fotbollsspelare

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-