Zlatan har alltid tränat mest

Alla är överrens om att Zlatan Ibrahimovic är ett fenomen. I helgen vann han sin nionde ligatitel, den åttonde i rad.  Sammanlagt har har vunnit ligan i fem olika klubbar, makalöst!

 

Alla som kommit Zlatan nära verka förundras över hur seriös och målinriktad han är i sin träning. Det finns en form av glorifierad bild av Zlatan i Sverige om att hans egenskaper som fotbollsspelare är medfödda. Inget är mer fel, för det är få som har tränat så mycket som Zlatan gjort. 

I boken "I huvudet på Zlatan Ibrahimovic" av Simon Bank så kan man läsa om hur han redan mycket tidigt var så passionerad av fotbollen att han ensam tränade på sina finter och dribblingar ända till att det blev så mörkt på Rosengård att han inte kunde se. När Zlatan bodde där så var den gräsplätt som han tränade på så nedsliten att det var mest jord.

 

När Zlatan kom till Milan så minns jag att bland det första som Milans tränare Massimiliano Allegri sa var att han var så glad över att Zlatan har infört en annan nivå i laget med sin professionalitet och inställning. Han tränar extra och han vill fortfarande utveckla sig och det smittar av sig på övriga i truppen.

 

När min gode vän Janne Stahre besökte FC Barcelona för två år sedan så berättade han att Zlatan stod kvar 40 min efter ordinare träningen, med bollkallar i muren och två invididuella tränare och specialtränade frisparkar ur olika positioner. Trots att han redan var en av världens bästa frisparksspecialister - Jag tror att detta är en av faktorerna till hans stora framgångar, han har tränat mer än de flesta men det är få som vet om detta. Men det måste fram, för det är vad krävs för att bli en professionell fotbollsspalare.  

Grattis Zlatan - Du är värd vad enda framgång!

Zlatan firar med Robinho och Pato. Alberto Pizzoli / AFP

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-