Knäskador - baksidan av fotbollen men det går att förebygga!

Läste om att det tyvärr redan blivit flera knäskador i Damallsvenskan. Det är otroligt viktigt att alla tränare och ledare vet om att många av dessa skador går att undvika genom att redan i tidig ålder sköta den skadeförebyggande träningen - Knäkontroll. Det är enkla övningar och en nyligen genomförd undersökning  visade att de som följde de förebyggande övningarna minskade risken för skador med 64 procent, läs mer om undersökningen - Knäkontroll här.  

Att inte lära spelarna dessa knäkontroll övningar är därför direkt oansvarigt av dig som dam- och flickfotbollstränare. Med tanke på vilka svåra skador som kan inträffa  Skador som inte bara  påvervkar fotbollskarriären utan kanske också det övriga livet. Efter inlärning så kan spelarna sköta detta i sin egenträning. För det finns en fördel med att skapa förutsättningar så att spelarna tar ett eget ansvar och det gör dom genom att bli medvetna om effekterna av träningen.Ett fantastiskt resultat!

 

Materialet går  att beställa här! (Fotbollförlaget)

 

Titta på delar av övningsmaterialet! (Youtube)

 

I rehabträningen är det många spelare som använt sig av PAL Original för att komma tillbaka på ett bra sätt och genom det minimerat risken för återfallskada. Men det är något som jag ber att få återkomma kring.

Trevlig helg!

Elin Rubenson LDF Malmö - Bildbyrån

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-