Spelövning som triggar vinnarskalle!

All form av individuell eller isolerad teknikträning är viktig att kunna omsätta direkt till spel i olika former.
Det är i tvåmålsspelet som spelarna får möjligheten att träna upp sin speluppfattning och spelförmåga. Dem får lära sig när och vilket verktyg dem ska använda som de tidigare tränat på i den isolerade övningen. Spelet i sin tur ger dig som tränare möjlighet att trigga vinnarskallarna, för dem vill vi ha i fotbollen! 

 

När ni kommer till spel i träningen. Slappna då inte av, fortsätt och ge instruktioner, tips och feedback till spelarna under spelets gång! Bestäm dig för vilket tema ni har i spelet och vad som det skall fokuseras på men max 1-2 moment. Ett exempel på tema kan vara spelbarhet.

Hjälp spelarna att förstå varför det blir som det blir, eller varför det inte gick som vi tänkt.

 

Fotboll är ett erfarenhetsspel, med Ditt engagemang och Din kunskapsförmedling så lär Du spelarna anfallsspelets- och försvarsspelets grunder. För Du vet ju själv hur roligt det är när man börjar förstå lite av det ”gröna spelets chack”- Fotbollen

 

Här nedanför har jag lånat en spelövning av Thomas Westerberg, utvecklingsansvarig IFK Norrköping. Det är en mycket bra fotbollsövning som får med allt jag poängterade i texten ovan. Testa den gärna och skriv sen en kommentar om hur det gick! 

 

//Daniel Ljungberg 

Spelövning - Vinnarskalle!

Ladda ner till din data: 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-