Dårövningen

Att bli en duktig fotbollsspelare kräver mycket träning. Idag pratar man om 10 000 timmar för att bli en elitfotbollsspelare. Det krävs minst 50 000 upprepningar tillslag för att ex. ett bra tillslag eller någon annan tekniskt verktyg.

 

Egenträning - Ett måste för den som vill bli bäst

 

Det finns exempel där framgångsrika spelare berättat om hur de  själva jobbat med att skapa förutsättningar för att bli en bättre fotbollspelare. Zlatan höll på i timmar med finter och dribblingar, dag efter dag på Rosengård. Hans teknik är inte medfödd, han har tränat sig till den!

 

Läste om Djurgårdens Kasper Hämäläinen, som inför året säsong analyserade sig själv och kom fram till att han ville bli lugnare och mer avslappnad när han är bollförare. För att höja sin säkerhet så skapade han "dårövningen".
Han har hela vintern och våren i stort sett varje dag (innan eller efter ordinarie träning) tagit en boll och dribblat runt själv med bollen tätt mot foten och tittat uppåt hela tiden. Samtidigt har han visualiserat var medspelare och motståndare befinner sig. Du måste läsa artikeln om detta, klicka här!

 

Emil Salomonsson som fick en kanonträff senast mot Trelleborgs FF, han berättar här om kastanjeträdet hemma på gården. Runt detta träd har han skruvat bollen och tränat tillslag dag efter dag hemma i Örkelljunga. 

 

Det finns många fler exempel! Har Du några så tar jag tacksamt emot! Varför? Det var med denna baktanke som PAL Original skapades - Effektivisera och göra egenträningen rolig!

 

//Daniel Ljungberg

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-